Vem är Hovenäs Teknik & Digital Design?

En kreativ konstnär som har ett brinnande intresse för teknik och It. Den konstnärliga sidan har funnits så länge jag minns! Textil, sömnad, måleri, teckning och skapande av olika slag. Så när jag började 8:an på högstadiet så fick vi ämnet ”data” på schemat. Där lärde jag mig bland annat att byta från diskettstation A till B genom att skriva kommandon i Dos. Där och då förstod jag inte riktigt vad det skulle leda till. 

Story

På gymnasiet blev det en kreativ inriktning. Estetiska Programmet med konst & form inriktning gjorde att teckningskunskaperna förbättrades med tips, tekniker och framförallt feedback från kurskamrater. Men här lades också  grunden till foto & film produktion med mera. En himla rolig tid med fantastiska vänner med hög kompetens. 

Någonstans på gymnasiet började jag också få upp ögonen för olika chattforum som växte fram på Internet. Jag blev introducerad av en kompis på IRC men fastnade inte riktigt utan hittade istället andra mindre chattforum. Jag kunde spendera flera timmar varje dag där och lärde mig många hacks, tips på nya fiffiga program och tricks med datorn. När Chatboten ICQ (I seek you) kom så var det ett halleluja moment! 

Parallellt med ICQ kunde man nu på olika plattformar enkelt läsa sig till hur man kunde bygga sig en hemsida. Att skriva koder och kommandon är konstigt nog väldigt inspirerande tycker jag! Kanske finns det någon slags likhet med att sy? Du lägger ihop två tygstycken , syr en söm, vänder upp för att se om det blev bra. 

Likadant är det med koden. Du skriver in koden, publicerar och uppdaterar för att se om resultatet blev bra. Detta ledde till att intresset växte och 2001 läste jag utbildningen webbdesign för Internet & Intranät som blev grunden till det jag arbetar med idag.   

Facebook ett kapitel för sig…

Facebook lanserades 2005 och jag gick med 2007. Jag minns att jag under ett års tid ungefär blivit puffad på av vänner att jag borde gå med. Så när min svägerska reste till Nya Zeeland som backpacker gick jag till slut med för att kunna följa hennes resa och prata direkt med henne. Saken var ju bara den att i begynnelsen hade Facebook ingen chat och eftersom jag var van vid chattforum så tröttnade jag direkt och det skulle ta ganska många år innan jag tog upp kontakten med min profil på plattformen igen.  

Mitt varför

2005 började jag hos Båstad Turism & Näringsliv. Det var Peter Lundqvist som var turistchef då. Destinationsutveckling, marknadsföring och digitala bokningssystem blev mina arbetsområden. Under ganska många år arbetade jag med support och utbildning av den digitala bokningsplattformen Citybreak som knöt samman hela destinationen. Jag hjälpte småföretagare att bli bokningsbara med sina produkter i detta e-handelssystem och just här växte mitt varför fram. För hur underbart är det inte att se andra människor växa och utvecklas! Att gå ifrån att säga ”fy sjutton, det där klarar inte jag” till  ”det fixar jag”

-Jag brinner för att se småföretagare växa och utvecklas i sin digitala marknadsföring-