Vår i sikte och val av CMS!

För många företag betyder det att affärerna börjar dra igång på allvar nu. Jag pysslar just nu med två webb projekt parallellt där lansering snart närmar sig för det ena. Det är alltid lika spännande att se en webbsida växa fram, det blir nästan som en ”baby” som en kollega sa till mig en gång.

Att få upptäcka olika CMS verktyg (Content Management System) är väldigt spännande. Jag har arbetat i bland annat Drupal, Wordpress och Hemsida24 och jag har ett antal kvar att testa. Det som förundrar mig är att få ställer krav på CMS verktyget vid beställning av ny webb.

Att ställa krav på användarvänligheten efter kompetens är viktigt annars blir underhållet av webben lätt eftersatt. Verktygen är och förblir väldigt olika. Därför blir mitt februariråd till dig som småföretagare att fundera igenom syfte med din nya webb och sätt upp en kravspec. Be sedan att få en visning av CMS verktyget innan du lägger beställning, så att du vet vad det är du ska redigera din kommande webbsida i.

Lycka till med ditt val!