Att nå ut till generation Z!

Försöker du nå ut med dina produkter till målgruppen där åldern är 25 år eller yngre? Då är det viktigt att du syns i rätt kanal med din marknadsföring. Youtube och Snapchat kan då vara de plattformar som är viktigast att synas på för dig. Finns ditt företag där så har du en god chans att lyckas!

Youtube är en relativt enkel kanal att sprida sitt varumärke genom marknadsföring i form av filmer. För ganska små summor kan du sprida ditt varumärke ganska brett.

Själva målgruppen kan spendera timmar på denna kanal så är du ett företag som säljer produkter till denna specifika målgrupp så bör du starta ett youtube konto där du lägger upp dina produktvideos kontinuerligt!

Här kan du sedan kategorisera och organisera dem snyggt genom olika spellistor. Marknadsför sedan att du har en youtubekanal på dina övriga plattformar. Länka också in filmerna på din webb. Din webbsida rankas nämligen högre hos google när du har lagt dina filmer på youtubekontot och sedan länkar in dem på din webb.  

Nu vidare till Snapchat som är en lite speciell och svår social mediekanal att nå ut på som företag enligt många, kanske för att det är mer som ett stort chattforum där inläggen försvinner direkt efter att mottagaren sett det. 

Snapchat har den senaste tiden varit i blåsväder och många har tagit bort sina konton det senaste året pga alla de förändringar som gjorts. En del spår att Instagram plockar marknadsandelar sedan de utvecklade sina augmented reality funktioner med filter form av hundöron och blomsterkransar.

Men det är trots allt så att 190 millioner människor världen öven använder snapchat dagligen, så frågan är om du har råd att dissa denna plattform om du nu riktar dig till målgruppen 25 år el yngre?

Börja med att skapa ett konto och kolla in hur andra företag gör. Det fiffiga med snapchat är att här finns ännu inga algoritmer som styr vilka som får se det material som du postar utan alla dina vänner som du väljer att skicka till ser med säkerhet ditt inlägg. 

För att nå framgång i kanalerna gäller som även i andra sociala kanaler att du som användare är uthållig, nyfiken och vågar testa! 

Är du småföretagare och redan arbetar aktivt med dessa kanaler så dela gärna med dig av dina bästa tips & råd till andra här.