Trendspaning sociala medier 2021

Omvärldsbevakning är ju så spännande och det ger också en samlad bild som man tar med sig när den övergripande planen för året ska ”spikas”. Vi befinner oss mitt i en otroligt tuff period och många småföretagare har tvingats tänka om på olika sätt. Vi försöker förhålla oss till ”det nya normala” och i detta listar jag fem trender som man ser tydligt i sociala medier världen just .Varumärken fortsätter följa less is more trenden

 Under 2020 då vi tvingades leva mitt i en pandemi började en del företag ställa sig frågan: ”Vill min målgrupp höra av mig just nu?” eller ”Passar detta content just nu?” Man tvingades att tänka till en gång extra före publicering för att rådande restriktioner hade ändrats. I takt med detta tog en ”less is more” trend fart.

 

Innehållsvärdet i ditt content slår produktions kvaliteten

Eftersom många tvingats tänka om och hitta nya kreativa lösningar från hemmakontoret har det med automatik blivit så att många varumärken har skalat ner sin kvalitet, framförallt på sitt videomaterial. Där man tidigare köpte in omfattande och kostsamma videoproduktioner har man nu skalat ner till enklare varianter. Resultatet har blivit att målgruppen ändå engageras om innehållet är så pass intressant och den lägre produktionskvaliteten gör att mottagaren känner sig mer bekväm. Ta dig nu tillfället att fundera igenom hur stor del av ditt postade innehåll som är rörligt?  

 

Fler varumärke kommer att Gå Live

2020 var året då vi tvingades att komma igång ordentligt med att livesända konferenser och event som kanske annars ställts in. Digitala möten via Zoom, Teams och Google Meet blev snabbt en vardag. Fler och fler varumärken upptäckte under förra året livefunktionerna hos Instagram, Facebook och Youtube. Ett exempel som jag såg en hel del av var klädbutiker som normalt brukar anordna VIP kvällar för sina kunder fick tänka om och göra en digital Live show istället.    


Sociala medie kanaler kommer att växa som shopping kanaler

Facebook och Instagram har den senaste tiden satsat mycket på att bygga ut shoppingmöjligheterna direkt i sina appar. Med Facebook Shops, Instagram Shoppable posts kan konsumenter köpa en produkt utan att lämna appen. För kunden är det smidigt och bekvämt och säkert något vi kommer att se utvecklas. Vågar du testa? Eller är du kanske redan där med dina produkter?


Det äkta innehållet kommer att vara mest betydelsefullt

Förra året innebar en global pandemi, osäkra ekonomiska tider och ett antal stora händelser som pausade nationer framför nyhetskanaler.

Nu behöver konsumenter mer än bara bra erbjudanden för att lita på och identifiera sig med för att investera i ett varumärke. Genom att vara ännu mer äkta och visa upp en mänsklig sida av ditt företag så kommer du att attrahera fler under 2021.


Personligen gillar jag förändringar överlag, även om de är tuffa som nu så för de oftast något gott med sig när man tittar i backspegeln! Vi sitter alla i samma båt och det är tillsammans som vi hittar vi de bästa lösningarna! Vill du ha hjälp i din verksamhet med nya lösningar för att synas, sälja eller bygga varumärke så är du varmt välkommen att boka ett digitalt möte!

Önskar dig ett Gott Nytt 2021!