Tips på bra verktyg i tuffa tider!

Efter regn kommer solsken sägs det och i en kris gäller det att vara kreativ och tänka om eftersom naturliga mönster bryts. Därför är vi nu många småföretagare som tänker om i våra verksamheter för att hitta kreativa lösningar. Vi ser exempel på speciella öppettider för dig som tillhör en riskgrupp, nya sätt att paketera och leverera produkter på samt att dra nytta av digitaliseringen ännu mer än vad vi tidigare gjort.


För att tänka i nya banor kan det ibland behövas tips på andra verktyg än de som man brukar jobba med så här listar jag ett antal favoriter som är helt gratis och som kanske kan hjälpa dig i din digitala kommunikation!

 

Canva är ett riktigt bra och roligt verktyg som hjälper dig att enkelt skapa snygga layouter till dina Sociala kanaler men du kan även skapa flygblad, folders och annat här. Det finns massor med typsnitt, former, emojisar osv att välja mellan. I gratisversionen har du tillgång till ett begränsat utbud men det räcker ganska långt.  


Att skapa rörligt material är enkelt idag. Du har så otroligt många möjligheter. Kanske använder du Stories och Live video funktionen eftersom det är enklast att filma i realtid och publicera direkt. Vill du hellre filma först sedan klippa ner materialet finns det finns flera appar för smarta telefoner. Video boost har flera färdiga teman där du enkelt byter ut filmsekvenser till dina egna, lägger till din logotyp och skapar en proffsig video på bara några få sekunder. Använder du Iphone så är Clips ett toppen verktyg att skap film i . Den hjälper dig också med automatisk textning vilket är att föredra eftersom ljudet inte är påslaget i första läget.  


Lensa är en fiffig app om du känner att du aldrig blir nöjd med dina selfies. Lensa ger dig en snygg och väldigt försiktig piff i ansiktet! Den tar bort mörka partier under ögon och andra skuggor. Finnar, prickar och fräknar bleks på ett fint sätt. Vill du kan du lägga på lite mer läppfärg för att förhöja porträttet.


Behöver du hålla videokonferenser, undervisa eller hålla andra digitala möten med kunder eller leverantörer måste jag tipsa om som jag faktiskt upptäckt via min son som är i gamingvärlden. Programmet heter Discord och har varit stabilt i många år. Du kan skärmdela till upp till 50 personer och dokument och anteckningar kan delas på ett enkelt sätt.


Har du kanske länge gått och funderat på att testa det där med E-handel men inte tagit tag i det. Då kanske det är dags nu! Här finns massor med varianter och lösningar som passar för olika behov. Många av de företag jag möter har fått en bild av att det är väldigt kostsammast dra igång en e-handel, men jag brukar svara att det beror vilken nivå du vill börja på. Du kan i princip börja väldigt enkelt med vanliga beställningsformulär på din hemsida och i takt med att beställningarna ökar blir det naturligt att gå vidare med mer avancerade system på sikt. Har du som företagare funderingar så tveka inte att hör av dig! Mina kontaktuppgifter hittar du här.

 

Lycka till med dina digitala framsteg i vårsolen!