Social Media Day!

Om en vecka, närmare bestämt på tisdag den 30 juni firas Social Media Day världen över!

Dagen lanserades den 30 juni 2010 med syftet att uppmärksamma och fira den påverkan som sociala medier faktiskt har haft och har på global kommunikation. Hashtagen #SMDay används flitigt varje år för att delta i firandet. Har du tänkt fira denna dag? 


Här får du tre tips på hur du kan fira denna dag:


  1. Posta, posta, posta!

Om du inte är så frekvent med att posta så posta då denna dag. Om du inte vill vara online denna dag så schemalägg innehållet du tänker posta. Tänk lite annorlunda och gör något du inte brukar göra tex go live, posta en film etc.


  1. Våga testa en ny plattform!  

Det finns så många plattformar där ute som bara väntar på att du ska upptäcka dem. Känn inte att du måste bli 100% aktiv direkt på en ny plattform. Det kan räcka med att skapa ett konto för att ta kommando över ditt varumärke. Kolla sedan in vad det är som postas för att skapa dig en bild om detta är en plattform som passar dig och den målgrupp du riktar dig mot.


  1. Gå helt offline denna dag!

Passa på att träffa den där vännen IRL som du normalt sett mest bara pratar med på sociala medier nuförtiden. Kanske kan ni ta en fika i gräset nu när sommaren är här.Blir du nyfiken på våra digitala mediers historia fram till dagens sociala medier så kan jag varmt rekommendera dig att besöka https://www.internetmuseum.se