Interagera mera!

Nu är det en månad sedan Facebook på F8 mötet presenterade sin förändringsstrategi för sina plattformar och jag tror att du säkert sett den slå igenom  på ett eller annat sätt i dina sociala kanaler. 

Framtiden är privat - var en röd tråd och det gör det så klart ännu klurigare och ställer ännu större krav på dig som företagare för att nå ut med din information och marknadsföring. 

Algoritmerna lägger nu ännu mer fokus på att prioritera nära vänners innehåll och värdesätter därför kommentarer och annan interaktion högre än tidigare. Så bry dig om dina följare och interagera med dem! 

Det vanliga nyhetsflödet tonas ner och  grupper och evenemang prioriteras. Här kan du som företagare tänka till om vilka grupper du faktiskt är med i och vilka du kanske bör gå med i. Ställ dig frågan om de är relevanta för dig privat och eller för dig som företagare. Tänk dig för när du som företag publicerar inlägg i grupper, eftersom de flesta grupper inte tillåter rena säljinlägg. Publicera med finess så att du inte riskerar att bli utslängd. Dela istället med dig av din expertkunskap genom att kommentera inlägg eller svara på frågor i grupperna.    

Nu tänker du kanske: 

Hur sjutton ska jag hinna med att interagera överallt?!?! 

Ett tips är att involvera hela din personalstyrka och din närmsta vänkrets. Be dem att kommentera dina inlägg. Om du har personal, hjälp dem genom att planera in arbetstid för att interagera digitalt för företaget. 

Försök också att skapa inlägg som gör att dina följare vill interagera. Hellre kvalitet än kvantitet. Skapa rörligt material som berör! 

Min gymnasiekamrat Terese Carlsson från estetiska programmet har lyckats med detta i sina kanaler. Härliga filmer med mycket kärlek och värme som lockar till skratt! Kolla in @antikkulan och låt kreativiteten flöda!