Ett helt år som företagare!

365 dagar har nu passerat sedan jag startade mitt företag! Mitt första år som egenföretagare har varit otroligt inspirerande och lärorikt och när jag nu blickar tillbaka så är jag så glad att jag tog beslutet att starta eget. Jag  skriver ett nytt kapitel i mitt liv och ångrar inte en sekund att jag bytte bana!

Det stämmer som många säger att det första året är ekonomiskt ganska tufft eftersom  det tar tid innan pengarna börjar rulla in i företaget och istället måste man lägga 100% fokus på marknadsföring för att sprida sitt varumärke och sin företagsidé för att hitta potentiella kunder. Men som med allt, så finns det både bra och mindre bra bitar med att vara egenföretagare. 

För att summera 2019 listar jag tre reflektioner jag gjort under året!

Nätverka är A & O för den lilla företagaren! Du vinner massor på att nätverka. Marknadsföring utan budget. Du betalar med din tid och du fungerar som en ”levande reklampelare”. Det kanske inte ger några direkta kunder vid första, andra eller tredje tillfället, men när du minst anar det så har ditt varumärke spridit sig och du får ett mail eller ett telefonsamtal av någon som är intresserad av just dina produkter.  ”Skomakarens barn går med trasiga skor” är ett uttryck som stämmer väl in på mig och säkert många andra egenföretagare. Jag lägger 100 % fokus på mina kunder och känner nu att jag inte riktigt hinner med mina egna digitala marknadskanaler. Det slutar kanske med att jag får hyra in konsulthjälp själv….Å Nej, nu är det dags att kavla upp ärmarna, tänka till, planera upp strategin och producera det material som ska postas under första halvan av 2020.  Vilka fantastiska och härliga småföretagare vi har här på Bjärehalvön med omnejd! Det är så inspirerande och härligt att få träffa, coacha, peppa och avlasta dessa underbara människor med fantastiskt driv inom olika branscher. Jag hoppas att jag får möjligheten att hjälpa fler i sin digitala marknadsföring under 2020! Tveka inte att boka ett möte genom att kontakta mig på min nya mail som du hittar här

Tack alla härliga kunder och proffsiga partners för 2019!