Därför bör du arbeta med en företagsblogg!

Jag möts ofta av en suck när jag föreslår för mina kunder att de borde starta en företagsblogg. Ja, visst innebär det ett moment extra, men ser man bloggen som en del av webbsidan och vilka vinster av att driva trafik till din webbplats den kan ge så borde varenda småföretagare köra igång direkt.

Content är viktigt!

Det viktigaste för driva trafik på ett enkelt sätt är att skapa content på webbplatsen. Ord i löptext är och förblir optimerande och det är stor chans att rätt person hamnar på just din sida för att hen sökt på ett specifikt branschord hos någon av sökmotorerna. 

Att driva en blogg gör att du automatiskt genererar en massa content till din webbplats.

Vad bloggar man om och hur ofta? 

Vad brinner du för i ditt företag? Vem är mottagaren/målgruppen som ska läsa och bli inspirerad att köpa dina produkter? Det är just detta du ska nå ut med. 

Säljer du mat kanske dina läsare vill få bra tips på recept inför helgen. Knep & knåp, DIY och andra hacks inom din bransch som förenklar i vardagen för dina kunder är andra områden som brukar intressera. Våga vara nörd inom just ditt intresseområde! Det märks när du brinner för ditt område.  

Att uppdatera din webbplats med ny information gör att din sida rankas högre hos sökmotorerna. Att driva en blogg gör att du måste gå in och posta ny text och nya bilder. 

Innan du startar bör du fundera ut 5-8 olika teman/rubriker. Ett tips kan vara att utgå från en fråga som en kund ställt till dig. Ofta går flera personer och funderar över samma sak men det är kanske bara en av dessa som frågar. 

Se till att din webbplats/blogg är mobilvänlig när du kör igång!

Merparten av alla webbplatsbesök görs från en mobil enhet idag. Därför gillar sökmotorerna de sidor och bloggar som är mobilanpassade. Glöm för all del inte att se till att du har en säker sida (dvs ett SSL certifikat) 

Arbeta aktivt med sociala medier!

Driv trafik till din blogg genom dina sociala medier. Berätta för dina följare om ditt nya blogginlägg. Skapa en ”teaser” och gör dem nyfikna så att de vill läsa mer om dina tips, recept, hacks och så vidare.

Arbeta med länkar!

Länkar är en viktig komponent för att nå framgång hos sökmotorerna och framför allt hos Google. Länkar är en hel vetenskap och det finns hur mycket som helst att berätta om olika länkars värde, men det känns inte relevant att gå in på här. 

Det viktigaste här är att försöka tänka att lika gärna som du vill att andra relevanta sidor ska länka till ditt företags sida, lika viktigt är det att du länkar vidare till dina partners sidor. Lyfter du andra kommer du att lyfta dig själv!