Därför är rörlig media så viktigt!

För två år sedan gick jag en brush up utbildning med fokus på digital marknadsföring. Redan då pratades det om hur viktigt rörligt material är och att inom ett par års tid så skulle 80 % av allt material på internet vara mer eller mindre rörligt. 

Jag upplever att vi har lång väg kvar. Därför hjälper jag ofta småföretagare att komma igång med detta. 

Har du funderat över hur ofta du publicerat rörligt marknadsmaterial i dina digitala marknadskanaler? Om du inte gör det alls bör du börja med detta snarast!

Varför ska man publicera rörligt material?

Algortmerna gillar rörligt material. Du får ökad räckvidd och det leder oftast till större engagemang bland dina följare. Sökmotorerna rankar dig högre. Om du dessutom har en Youtubekanal vinner du ännu fler pluspoäng av Google om du bäddar in filmlänkar från youtube på din webbplats. 

Våra hjärnor tilltalas också mer av rörligt material. Ungefär 60 000 gånger snabbare uppfattar hjärnan rörliga bilder jämfört med stilla material.

Hur du går tillväga.

Börja med att fundera över din budget för marknadsföring. Finns det utrymme här att köpa in hjälp eller kräver det att du tar tag i produktionen själv? 

Bestäm vilken kvalitet och vilken nivå som passar ditt företag. Priserna inom filmproduktion varierar kraftigt beroende på vem du anlitar och vilken kvalitet du söker.

Om du väljer att producera själv  

Steg 1-Fundera över vem som är mottagare? Vem är din målgrupp? Är det dina befintliga följare eller vill du attrahera nya kunder. 

Steg 2- Bygg ett manus och tänk igenom vad det är du vill förmedla. Tänk 3-4 film eller bildsekvenser.

Steg 3- Skapa! Är det ett bildspel ska du fundera ut vilka bilder som ska användas eller måste du kanske arrangera och fotografera. Om du filmar dig själv är det viktigt att du är dig själv precis som när dina kunder möter dig. Ska du filma dig själv är ett tips att skaffa ett stativ. Avsätt också tid för omtagning! 30 - 40 omtagningar är inte ovanligt om du filmar dig själv.

Steg 4-Klipp och redigera. Det finns massor av bra och enkla verktyg som du kan använda dig av. Imovie och Clips finns för dig som har Iphone. Clips har även en enkel textningsfunktion som kan vara användbar. 

Videoboost och Inshot är andra fiffiga filmappar. När du känner dig nöjd är ett bra tips att ta hjälp av vänner för att be dem ge feedback innan du publicerar.   

Ta hjälp av någon som hjälper dig med film!

Om du känner att du inte hinner med att sätta dig in i det rörliga materialets värld så bör du ta in hjälp. Vill du ha tips och råd på hur du ska tänka så är du varmt välkommen att höra av dig. 

Lycka till i din rörliga marknadsföring!